ORAP OPEN 2002

Internationaal damtoernooi - Den Haag

ORAP Master Class

Voorafgaand aan de zevende ronde in het internationale damtoernooi ORAP Open werd in het Carlton Beach hotel de finale van de Master Class afgewerkt. Vier teams met drie leerlingen van Haagse basisscholen, aangevuld met een grootmeester, speelden een rapid toernooi.

De leerlingen waren geselecteerd door dezelfde grootmeesters in een simultaan op de school eerder in de week. De scholen hadden veel werk gemaakt van het bezoek van de topdammers. De Ark ontving maandagochtend wereldkampioen Alexei Tsjizjov uit Rusland en de Turkmeense grootmeester Mustafa Durdyev. Onder grote belangstelling werd op het schoolplein de simultaan afgewerkt. Tegelijkertijd was de Amsterdammer Kees Thijssen actief op De Drentse Hoek. Woensdag ontving De Dobbelsteen de Senegalees N'Diaga Samb. De leerlingen, zelf afkomstig uit vele landen, hadden voor de gelegenheid landenvlaggen gemaakt om naast de borden te plaatsen.

Het team van De Ark met Alexei Tsjizjov in de gelederen wist de hoofdprijs te winnen. Tsjizjov haalde zelf niet de maximale score, maar twee leerlingen wonnen de drie partijen en dat gaf de doorslag voor de overwinning. De Drentse Hoek eindigde op de tweede plaats. Na de tweede ronde stonden ze gelijk met De Ark, maar de beslissene wedstrijd verloren ze met 6-2. Derde werd De Dobbelsteen met N'Diaga Samb.

Zie hieronder de resultaten of hier de foto's

Uitslagen
1e ronde
De Ark 1 De Ark 2 6-2
De Dobbelsteen De Drentse Hoek 2-6
2e ronde
De Dobbelsteen De Ark 1 2-6
De Drentse Hoek De Ark 2 8-0
3e ronde
De Ark 1 De Drentse Hoek 6-2
De Ark 2 De Dobbelsteen 4-4

Eindstand
1. De Ark 1 6 18
2. De Drentse Hoek 4 16
3. De Dobbelsteen 1 8
4. De Ark 2 1 6

ORAP Consulting Group - Sportstad Den Haag

Koornstra & Co BV - Carlton Beach Hotel

Enermet - HABA - Stimuka

Haeghe Groep - SCT Accountants

Business Haaglanden - Kasteel Diever

Corps 3 op Twee - Stomerij Intercleaning