Home | Informatie | Results 1996 | Results 1997 | Results 1998 | Results 1999 | Deelnemers 2001 | NieuwsNieuws

 

27 september 2000

Orap Open terug aan de kust

Orap Open wordt in 2001 weer in Atlantic Hotel gespeeld. In 1995 en 1996 werd het toernooi, dat toen nog The Hague Open heette, ook op deze fraaie lokatie gespeeld. Het hotel is te vinden aan de Kijkduin boulevard, direct aan de kust.

Sinds de vorige toernooien zijn de zalen volledig opgeknapt. Er is nu ook air-conditioning beschikbaar, zodat bijeen eventuele hittegolf nog fris gedamd kan worden. Net als in voorgaande jaren zijn consumpties tegen zeer lage prijzen beschikbaar.

29 augustus 2000

Orap Open wordt in 2001 Open NK

Op grond van de sterke toernooien die de afgelopen jaren in Den Haag zijn gespeeld heeft het KNDB bestuur besloten het predikaat "Open Kampioenschap van Nederland 2001" toe te wijzen aan Orap Open.

augustus 2000

Orap gaat door

Orap laat weten ook in 2001 het toernooi te willen sponsoren. Belangrijke reden was de goede pers die het toernooi heeft gehad. Er waren regelmatig verslagen in landelijke en regionale dagbleden, aandacht van TV West en een dag lang live reportages van Radio West.

5 juni 2000

Open NK Computerdammen

Op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli (de slotdag) wordt bij de Orap Open het Open Nederlands Kampioenschap dammen voor computers gehouden. Aan dit evenement doen circa 15 computers uit Nederland en het buitenland mee.

5 juni 2000

Speelzaal bekend

Het heeft even geduurd, maar nu is eindelijk de definitieve beslissing genomen ten aanzien van de speelzaal. Het is Nutsschool Woonstede geworden in Den Haag Zuid-West. Hoewel de speelzaal iets kleiner is dan die van vorig jaar (maar nog voldoende ruim), is het een perfecte lokatie.

7 mei 2000

Aad Ivens Bokaal voor beste Nederlander

Na overleg met het organisatiecomité heeft de familie Ivens besloten de Aad Ivens Bokaal ter beschikking te stellen aan Orap Open. De wisselbokaal zal uitgereikt worden aan de hoogst eindigende Nederlandse dammer in Orap Open. Dit ter nagedachtenis aan de in juli 1995 overleden Aad Ivens. Ivens was een prominente dammer en bestuurder in de damwereld.

De wisselbokaal zal waarschijnlijk uitgereikt worden door oud-wethouder Vink.

2 mei 2000

Ondertekening sponsorcontract

Het organisatiecomité is er vrij snel in geslaagd een hoofdsponsor voor The Hague Open te interesseren. Op dinsdag 2 mei wordt dit bezegeld met de ondertekening van het sponsorcontract met Orap Consulting Group.

The Hague Open heet voortaan Orap Open.

Ondertekening sponsorcontract Ondertekening van het contract. Links Gerard de Groot en Jan Kok, voorzitter en penningmeester van het organisatiecomité. Rechts de directie van Orap Groep: de heer W. Th. van den Pangaard en de heer R.F. van Stoltz.

22 maart 2000

Oprichting organisatiecomité

Een vijftal actieve bestuurders van Haagse damverenigingen komt bij elkaar, nadat Theo Dijkstra bekend heeft gemaakt dat hij als gevolg van problemen met het KNDB-bestuur het niet meer ziet zitten The Hague Open te organiseren. Er wordt een comité opgericht waarin Fred Versteeg, Alex Kruyshoop, Jaap van Galen, Jan Kok en Gerard de Groot zitting hebben. De laatste wordt gekozen als voorzitter.

De doelstelling van het comité is om de organisatie van The Hague Open voor dit jaar en de komende jaren veilig te stellen.