DamWeb

Technische rubriek

Harry de Waard (mail)

13 maart 2002

Het was nog een keer genieten in Papendal.....

Veertig dammers, verdeeld over 4 groepen, streden afgelopen weekend voor de laatste keer in Papendal om plaatsing in het damkampioenschap van Nederland. Alle nummers kregen direct een ticket voor deze finale, terwijl de nummers 2 beslissingswedstrijden spelen om de drie resterende finaleplaatsen.

In deze kwalificatiewedstrijden zijn geplaatst Wieger Wesselink, Gérard Jansen, Jeroen van den Akker en Auke Scholma. Interessant is natuurlijk ook nog de tweede plek in een groep omdat deze nog een herkansing geeft. Van de vier tweede plaatsen gaan er nog eens drie door naar de eindstrijd. En wellicht is er geen herkamp nodig en gaan alle vier door omdat de vraag is of Harm Wiersma zijn titel wil gaan verdedigen.

't Is alleen nog niet bekend wanneer en waar deze gespeeld gaat worden. Op het allerlaatste moment heeft Alphen aan de Rijn om financiële redenen de organisatie af laten weten. Onduidelijk is dus nu nog waar het NK dit jaar zal plaatsvinden.

In verband met het overlijden van mijn vader ruim een week geleden heb ik de laatste dagen (te) weinig tijd gehad om diepgaand op de partijen in te gaan en de duels van kommentaar te voorzien. Ik hoop dat u daarvoor begrip heeft en dat U genoegen neemt met enkele partijnotaties.

Arjan van den Berg - Arjen de Mooij 2-0

Arjan van den Berg - Tjalling Goedemoed 0-2

Anton Schotanus - Gerbrand Hessing 2-0

Peter van der Stap - Wim van der Kooij 0-2

Peter van der Stap - Peter Hoogteijling 0-2

Marieke Quant - Patricia Muller 2-0

Agenda

16 KNDB(promotie/degradatiewedstrijden); Puttershoek, suikerdamtoernooi; 23 KNDB-training, NST/CJT/NDT; Heino, damdag. Info: B.Koster, 0572-392357; Hardinxveld-Giessendam, sneldamtoernooi. 24 KNDB-training: NTT//CAT. 3-'s Gravenpolder, paastoernooi.
Mei: 11 - 20 Salou, damvakantie. Info: A.Presman, 055 8440824 of 0627235357.

(W)aard-igheidje

Vorige week als sluitstuk een magistrale winst van Valneris uit het WK 2000 een fragment tussen Guntis Valneris (met wit) en de Belg Ronald Schalley

Tot slot weer een kleintje. Een driezetter. Hoe wint wit?