DamWeb

Technische rubriek

Harry de Waard (mail)

11 juli 2001

de 100e en dus.....

een feestelijke oploswedstrijd!!!

Al weer 100 weken staat Damweb in de schijnwerper met een wekelijkse damrubriek. Ter gelegenheid daarvan heb ik gemeend er iets feestelijks van te moeten maken. Vandaar een oploswedstrijd met 6 damproblemen. En - al zeg ik het zelf - de een nog fraaier dan de ander!!! Echt de moeite van het oplossen waard dus. Zeker als de hoofdprijs het damprogramma 'Turbo Dambase' beschikbaar is gesteld door Klaas Bor, met een jaar lang gratis email abonnement op alle partijen. Daarnaast zullen nog enkele damboeken worden verloot onder de inzenders van de goede oplossingen. Inzendingen kunnen per email naar mij toe(postbus@rdewaard.demon.nl) of naar het privť-adres Roemer Visscherlaan 13, 3705 SB Zeist. Uw bevindingen zullen uiterlijk de 21e juli binnen moeten zijn.

Alhoewel in deze zomertijd het buitengebeuren natuurlijk centraal staat, heeft menigeen nog wel een extra uurtje over om meer aandacht te besteden aan de dammelarij, zeker als de damproblematiek uw aandacht opeist. Is het niet heerlijk om eindeloos te kunnen puzzelen op vraagstukken en proberen deze tot het bot toe af te kluiven. Allen dus veel oplosplezier toegewenst en mocht u nog niet weg zijn geweest: prettige vakantie!

Vraagstuk 1.

Een spectaculaire opening, waarbij een schijf nogal vreemd in de lucht komt te hangen, om vervolgens naar een oude bekende af te wikkelen.

Vraagstuk 2.

Ook in dit vraagstuk na de tweede zet een geweldig spektakel.

Vraagstuk 3.

Een fantastisch geheel waarbij het dammenspel centraal staat. Een moeilijk te doorgronden geheel.

Vraagstuk 4.

Een damoffer middels een schuif, gevolgd door een rondslag. Dat zijn de ingrediŽnten in dit vraagstuk.

Vraagstuk 5.

Een geweldig knappe vondst: een dam die een kleine actie volvoert in een spetterende combinatie.

Vraagstuk 6.

Ook hier staat de dam weer centraal, die driemaal schuift en eenmaal slaat!